Systemisch coachen opleiding: wat kun je er mee?

Geplaatst op

Tegenwoordig groeit de interesse naar cursussen, opleidingen en/of masterclasses van systemisch coachen heel hard. Dit, omdat steeds meer mensen bekend raken met de methodiek en dit als zeer prettig ervaren. Systemisch coachen is namelijk het in kaart brengen van de dynamiek of verstrikkingen tussen mensen. Dit kan zowel betrekking hebben op het heden als op het verleden.

Wat houdt een systemisch coachen opleiding in?

Deze opleiding wordt zoals gezegd al in verschillende vormen gegeven, vanuit verschillende organisaties. Tijdens deze opleiding bekijk je een tal van verschillende onderwerpen, zoals o.a.:

  • Herkennen van patronen en interventies
  • Triangulaties
  • Systeembenadering in de praktijk
  • Familie-, culturele- en organisatiesystemen
  • Cognitie vs. Gevoelsuitdagingen

Systemisch coachen staat bekend als een krachtige techniek die kan worden ingezet om systemen en casuïstiek in een korte tijd helder te krijgen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je een systemische perceptie kunt ontwikkelen, zodat je in kunt gaan op de context waarin iemand zich zou kunnen bevinden. Zo wordt er met regelmaat ingegaan op familiesystemen en culturele systemen.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Een opleiding zoals Systemisch coachen is vooral geschikt voor mensen die een opleiding in de richting van coach, counselor, therapeut of iets soortgelijks succesvol hebben afgerond. Daarnaast zien we vaak dat ook leidinggevende, (HR)managers en docenten veel gebruik maken van deze opleiding. Over het algemeen kun je door heel Nederland deze studie volgen, van Limburg tot Groningen. Ook in tijden van corona is het mogelijk om deze opleiding te volgen bij sommige instanties, omdat de opleiding ook digitaal wordt gegeven. Zo heb je bij de meeste organisaties een digitale leeromgeving en kun je hier dus vanaf elke plek starten. Vraag voor de zekerheid even na wat de regels zijn bij de instantie die je uitkiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *