Leer wat echt nieuws is

Geplaatst op
Mediawijsheid

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je lees op social media een berichtje en komt er later achter dat het fake was. Online media is zeer belangrijk, maar aan de andere kant ook gevaarlijk omdat iedereen alles erop kan zetten. Het is daarom goed om hiermee om te gaan, door lessen mediawijsheid te volgen. Met deze lessen leer je wijs met media omgaan, er wordt fake nieuws, cyberpesten en bijvoorbeeld het stelen van data behandeld. Veel mensen vertonen ook verslavingskenmerken, omdat zij niet meer zonder social media kunnen, ook dit wordt behandeld. 

Drie leerjaren

De complete opleiding mediawijsheid bestaat uit drie leerjaren, de lessen worden in de bestaande lessen ingepast van de school. De leerlingen wordt geleerd hoe zij moeten handelen in de wereld van de online media, het eerste jaar wordt bijvoorbeeld de aandacht gevestigd op de betrouwbaarheid van het nieuws. Trends worden door veel mensen gevolgd met name jeugd, de gevaren hiervan worden ook aan de orde gesteld. In het derde jaar worden onder andere religie, veiligheid en politiek besproken. Het is niemand ontgaan dat partijen ook stemmen willen trekken via social media kanalen, en dan met name bij de jongeren is dit enorm populair.

Mediawijsheid

Het plaatsen van nepnieuws

Je ziet het bijna dagelijk op internet en dan met name social media, berichten die uit het niets komen en nergens op gebaseerd zijn. Dit is het grote nadeel dat iedereen maar iets kan neerzetten, advertenties die vager worden en waarvan je niet weet of ze serieus zijn te nemen of niet. Door de opleiding mediawijsheid te volgen, leer je de kenmerken van nepnieuws en advertenties welke niet serieus genomen moeten worden. Fakenieuws kan namelijk in verschillende soorten voorkomen, niet alleen in de vorm van een bericht maar ook op andere manieren. Voordeel van de leergang is dat elke leerling de lessen kan volgen in zijn eigen tempo.

Categorie├źn:Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *