Hoe kies je als opleiding een geschikt keuzevak?

Geplaatst op

Als opleidingsinstituut wil je jouw leerlingen een goede opleiding en daarbij horende vakken kunnen aanbieden. De keuze hiervoor is vaak reuze en moet wel aansluiten op de richting waarin je kinderen aan het opleiden bent. En natuurlijk wil je soms ook out of the box denken waardoor je hier en daar een zeer spannende module kan toevoegen die je niet direct binnen jouw opleiding zou verwachten. Maar hoe kies je nu zo’n module of keuzevak en waar hangt die keuze van af.

De keuze voor een keuzevak

Je kiest niet één keuzevak voor je leerlingen maar wilt ze een ruime keuze bieden. Buiten dat moeten ze natuurlijk ook wel gevuld kunnen worden. Dus je wilt dat het wel aan gaat sluiten op de wensen van de studenten of leerlingen. Op het moment dat je toe bent aan vernieuwing binnen je modules dan kan je er voor kiezen om gehele nieuwe modules, die perfect aansluiten op deze tijd aan te schaffen.

Bekijk het niveau

Het heeft geen nut om een module uit te kiezen die te hoog gegrepen is of juist te makkelijk zal zijn. Dit zorgt er voor dat je de leerlingen niet goed genoeg kan klaarstomen of wellicht wel problemen gaat ervaren met het laten behalen van een keuzevak. Daarom kan je kiezen tussen BK en GT. BK staat voor wordt er onderscheid gemaakt tussen opdracht voor basisleerlingen en opdrachten voor leerlingen van de kaderleerweg waardoor dit allemaal perfect aan gaat sluiten.

Module nodig?

Op het moment dat je nieuwe keuzevakken of modules zoekt, raad ik aan om goed onderzoek te doen naar het niveau hiervan, of dit aansluit op jouw richting en wat de kosten zijn. Daarnaast wil je ook een bepaalde variatie in je pakket aanbieden zodat dit aansluit op alle wensen.