Een remedie voor je problemen vind je via hypnotherapie

Geplaatst op

Als mens kun je met tal van verschillende mentale en fysieke problemen te maken krijgen. Sommige zijn mild en nauwelijks voelbaar en anderen zijn extreem en kunnen iemand leven flink verstoren. Al die problemen hebben oorzaken die vaak ook nog eens niet eenduidig zijn. Het is vaak een heel web waarbij verschillende zaken op elkaar inwerken en waarbij de richting van oorzaak en gevolg ook lang niet altijd duidelijk is. Het is dan aan de specialist om dat web als het ware te ontrafelen en een oplossing te vinden. Maar omdat er zoveel verschillende problemen kunnen ontstaan, zijn er ook tal van specialisten die ieder op hun eigen manier pogen om de problemen aan te pakken. Zelfs binnen de medische wetenschap heb je weer allerlei sub disciplines en specialisten. De uroloog houdt zich bezig met de problematiek rond het geslacht en de neuroloog is bezig met de hersenen. Maar om beide te zien als compleet van elkaar gescheiden is uiteraard niet handig. De problemen die in het lichaam ontstaan, hebben vaak ook weer een link met de processen die in de hersenen plaatsvinden. Een holistische benadering zou dan ook goed zijn, maar aan de andere kant hebben we juist wel specialisten nodig. Dat komt omdat ieder deelgebied vaak al complex genoeg is. Je kunt als specialist op het gebied van hypnotherapie niet ook nog eens van alles weten over neurologie of urologie. Het is vaak zo dat men ofwel van heel veel een beetje weet of juist heel veel weet van een beetje. Het is aan jou dan om te kijken waar je gebruik van maakt. Je kunt zelf immers gebruik maken van de diensten van verschillende specialisten die elkaar allemaal aanvullen. Het is net als de 10 blinde mensen die ieder afzonderlijk een deel van een olifant aanraken. Afzonderlijk hebben ze allemaal een fout idee van hoe een olifant er uitziet, maar als je hun ervaringen optelt en structureert, dan komt er vanzelf een coherent beeld van een olifant naar voren. Zo zou je dus naast een medisch specialist, ook kunnen kijken wat een hypnotherapeut allemaal voor jouw kan betekenen. Hypnotherapie is gericht op het herstel in de geest. Aangezien alles zo’n beetje gelinkt kan worden aan de hersenen, is het niet zo gek dat hypnotherapie bij heel veel problemen uitkomst kan bieden. Wat dat betreft is het zeker een idee om te kijken wat hypnotherapie te bieden heeft. Wellicht vind je verlichting van je klachten of eindig je helemaal klachtenvrij. 

Ontdek hypnotherapie zelf bij Hypnose Praktijk

Als je nieuwsgierig bent naar hypnotherapie, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de site van hypnose-praktijk.nl. Hier vind je meteen een overzicht van de verschillende problemen waarvoor je een beroep kunt doen op hypnotherapie. Denk bijvoorbeeld aan problemen als: 

  • Depressie
  • Overgewicht
  • Verslaging
  • Angsten

Op de site vind je uiteraard een veel uitgebreider overzicht. Daar komt bij dat er ook altijd gekeken kan worden naar oplossingen voor problemen die niet in de lijst voorkomen.

Maak een afspraak voor de intake

Als je een afspraak wilt maken voor een intake gesprek of een eerste sessie, dan kun je dat direct regelen via de site van hypnose-praktijk.nl. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *